Menu
in

Man krijgt € 919350.00 schadevergoeding: ‘Hij is 17 jaar lang onterecht opgesloten voor misdaden gedaan door zijn dubbelganger!’

Man krijgt € 919350.00 schadevergoeding: 'Hij is 17 jaar lang onterecht opgesloten voor misdaden gedaan door zijn dubbelganger!'

Beeld: YouTube @ Choe China Vlog

Een man heeft € 919350 schadevergoeding voor een lange gevangenisstraf die hij onterecht moest uitzitten. Hij werd namelijk opgesloten voor misdaden die zijn dubbelganger heeft gedaan. Het is best wel jammer als je op zo een manier achter de tralies belandt. Deze man weet precies hoe het aanvoelt om onschuldig de bak in te gaan.

Opgesloten voor misdaden begaan door dubbelganger

De meesten van ons hebben zich waarschijnlijk afgevraagd of we ooit een dubbelganger hebben, maar na het lezen van dit verhaal zou je dat liever niet willen hebben. Dit komt omdat een man een schadevergoeding van € 919350 kreeg nadat hij gedwongen was 17 jaar achter de tralies te zitten voor een misdaad die zijn dubbelganger had begaan. Richard Jones werd in 2000 ten onrechte gevangengezet voor een zware overval, maar de fout werd pas jaren later ontdekt toen zijn slachtoffer en getuigen een foto van zijn dubbelganger, Ricky Amos, te zien kregen. Het misdrijf is in 1999 gepleegd op een Walmart-parkeerterrein in Roeland Park, Kansas. Een man had geprobeerd de handtas van een vrouw te stelen.

Beeld: YouTube @ Choe China Vlog

Onterecht opgesloten, schadevergoeding gekregen

Hoewel Jones een alibi had (hij was met zijn vriendin in Kansas City) en er gebrek was aan bewijs ter plaatse, werd hij toch veroordeeld. De fout werd gemaakt toen ooggetuigen Jones identificeerden als de boosdoener uit een reeks mugshots. Jones heeft vele malen geprobeerd in beroep te gaan tegen de straf, maar werd elke keer afgewezen. Het Midwest Innocence Project en de University of Kansas School of Law gingen uiteindelijk op een missie om de naam van Jones te zuiveren. En tijdens het proces ontdekten ze dat zijn dubbelganger eigenlijk in dezelfde gevangenis verbleef als hij. Jones ontving een verklaring van onschuld, evenals zijn schadevergoeding.

Bron: ladbible.com

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten