Menu
in

Man geeft 1 miljoen uit in slechts vier maanden die hij stal uit geldautomaat voordat hij zichzelf aangeeft

miljoen

We hebben allemaal wel eens gedroomd waar we 1 miljoen euro aan zouden uitgeven als we ooit zoveel geld op onze bankrekening zouden hebben staan.

1 miljoen in slechts 4 maanden uitgegeven

Voor een paar gelukkigen is het werkelijkheid, maar voor een voormalige barman begon hij het hoge leven op de meest schunnige manier. Dan Saunders had net een geweigerde kaart in een bar toen hij een rondje drankjes voor zijn vrienden wilde kopen. Een tripje naar de dichtstbijzijnde ‘hole-in-the-wall’ onthulde dat hij maar £3 op zijn naam had staan, maar wanhopig op zoek naar een pint besloot Dan om toch maar £100 tegoed op te nemen en zich later zorgen te maken over de gevolgen. En hoewel er op het scherm stond dat de transactie was geannuleerd, kwam er toch geld uit en was de bank niets wijzer.

De Australiër kwam erachter dat als hij tussen middernacht en 1 uur ’s nachts naar dezelfde geldautomaat ging, hij zoveel geld kon opnemen als hij wilde en geen kosten hoefde te betalen vanwege een storing. In de daaropvolgende vier maanden spendeerde hij £1 miljoen aan privéjets, Hugo Boss-pakken en chique escorts. Hij betaalde zelfs de studieschulden van zijn vriend. Hij vertelde de Sun: “Met één druk op de knop honderden euro’s kunnen opnemen was erg verslavend. Ik voelde me als een holbewoner die vuur ontdekt.”

Beste restaurant

Het uit eten gaan in de beste restaurants en het geven van wilde feestjes begon zijn tol te eisen. Dan bouwde een ongelofelijke schuld op en moest zijn dubbelleven geheim houden voor zijn familie. Zijn grootste uitgave was toen hij 50.000 pond uitgaf aan het charteren van een privéjet met 20 stoelen, gevuld met al zijn vrienden, naar een eiland in de buurt van Bali. “Ik zou je niet precies kunnen vertellen waar het was, maar ik had geen paspoort nodig om er te komen,” zei Dan. “We waren ongeveer drie uur in de lucht en hadden het vliegtuig gevuld met mensen. “Het was een mix van oude vrienden en nieuwe gezichten. We huurden het hele resort, de villa’s boven water en aten en dronken daar. “Ik deed overal een boekje over open – mensen gaven me gewoon hun dromen en ik vervulde ze.”

Niet alleen goede vrienden profiteerden van Dan’s nieuwe rijkdom. Hij huurde ooit een minibus en haalde vreemden op uit hostels in Melbourne en reed ze naar een landgoed in Yarra Valley, waar hij waanzinnige poolparty’s hield. Maar na verloop van tijd ging het snel bergafwaarts met Dan, die uiteindelijk probeerde te gokken om het geld terug te winnen. Overmand door schuldgevoelens leed hij aan levendige nachtmerries.

Hij zei: “Ik herinner me dat ik wakker werd in een zwembad vol zweet. Ik realiseerde me dat het gewoon een droom was en toen ging de deurbel van het hotel. Ik had zoiets van ‘dat is het, ik ben weg. Ze komen me halen’, wat eigenlijk een opluchting zou zijn geweest. Maar het bleek de schoonmaakster te zijn die vroeg of ik schone handdoeken wilde.” Nadat hij al het geld had opgemaakt, nam Dan uiteindelijk contact op met de bank en vertelde wat hij had gedaan. Drie jaar later werd hij gearresteerd op 111 aanklachten wegens fraude en diefstal.

Bron: Ladbible

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten