Menu
in

Man die € 11 miljoen loterij jackpot won doet weer zijn normale baan na het winnen van jackpot: ‘het ruïneerde zijn leven’

normale baan

Beeld: YouTube

Een man die de € 11 miljoen loterij jackpot die hij won in de jaren 90 verknoeide is nu terug aan het werk bij zijn normale baan. Hij heeft namelijk een reeks van slechte investeringen gedaan en ook nog een voetbalclub gekocht.

Normale baan

Mark Gardiner, 61, uit St Leonards-on-Sea, East Sussex, is nu een glaszetter die eigenaar is van het bedrijf Croft Glass dat actief is in Sussex en Kent. In juni 1995 wonnen hij en zijn toenmalige zakenpartner Paul Maddison een enorme jackpot van £22,590,829 die ze onder elkaar verdeelden. Door een reeks slechte investeringen verloor Gardiner echter miljoenen van zijn winst. Hij zei later dat het winnen van de jackpot ‘zijn leven ruïneerde’, meldde The Sun.

Ongeveer 21 jaar na het winnen van de loterij werd Gardiner geïnterviewd op Good Morning Britain in een segment over hoe de loterij levens verandert. Hoewel hij toegaf dat hij nog maar ‘ongeveer £10′ over had van zijn winst. Nadat Piers Morgan in lachen uitbarstte, legde Gardiner uit: “Nou, ik heb iets gedaan dat heel ondeugend van me is, ik heb wat uitgegeven en wat plezier gehad en huizen gekocht en op vakantie gegaan en auto’s gekocht – dus ik weet dat je het geld niet mag uitgeven, dus ik verontschuldig me.”

Hij vervolgde: “Nou, het winnen van dit soort geld verandert je leven enorm en het is denk ik echt afhankelijk van je leeftijd wanneer je wint en je familie en vrienden die je om je heen hebt en wat voor soort familiestructuur – dus ik kan niet echt zeggen wat er met andere mensen gaat gebeuren, omdat je alleen kunt oordelen over wat er individueel is gebeurd.”

Geweldig gevoel

Gardiner zei dat het beste aan het winnen van het geld was dat hij het geld had om dringende gezondheidszorg te regelen. Hij zei dat het een ‘geweldig gevoel’ was om te weten dat hij ‘de telefoon kon pakken en het beste ziekenhuis of de beste gezondheidszorg voor je familieleden kon regelen en dat was echt een geweldige kick’. Hij grapte dat het ergste van het winnen was dat hij in 1996 werd uitgenodigd op het kantoor van de Daily Mirror door de redacteur, die toen Piers Morgan was, verwijzend naar alle media-aandacht die hij kreeg.

Gardiner investeerde £ 2 miljoen van zijn loterijwinst in zijn eigen bedrijf, meldt The Sun, naast het bezitten van een voetbalclub in Hastings en een huis in Barbados. Hij vertelde onlangs aan The Sun: “Begrijp me niet verkeerd, als ik nu de loterij zou winnen op mijn 61e – dan zou ik zoveel verschillende dingen hebben gedaan. Ik zou gestopt zijn met werken.” Gardiner voegde eraan toe: “Ik besloot om er geld in te investeren [in zijn bedrijf]. Ik wilde zien of ik de capaciteiten, de vaardigheden en de kennis had om er verder mee te gaan. Het was als een test en ik ben geslaagd. Hij speelt nog steeds de loterij met behulp van de naam winnende nummers die hij gebruikte in 1995 in de hoop op een andere overwinning.

Bron: Ladbible

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten