Menu
in

Man creëert spelletjes om dementie-patiënten te helpen om actief te blijven

De geest actief houden is net zo belangrijk als fysieke fitheid en kracht op oudere leeftijd. Ons hele leven lang zijn onze hersenen verantwoordelijk voor ons welzijn. En naarmate we ouder worden is geestelijke gezondheid vaak een belangrijk onderdeel om zelfstandig te kunnen leven. Een man heeft daarom speciaal voor dementie-patiënten spelletjes gecreëerd om actief te blijven.

Spelletjes voor dementie-patiënten

Om ervoor te zorgen dat de hersenen zo goed mogelijk werken, moeten ze elke dag worden uitgedaagd. Gelukkig kan het oefenen van de geest leuk en gemakkelijk zijn dankzij snelle spelletjes, taken en activiteiten. Het is vooral belangrijk voor dementie-patiënten om steeds weer actief te blijven.

En deze man heeft speciaal ontworpen spelletjes voor dementiepatiënten gemaakt, waardoor hun leven een stuk leuker wordt. Joël Kruisselbrink (31) gelooft dat geen beweging geen plezier betekent, dus heeft hij een aantal klassieke spellen uitgevonden voor zijn patiënten, zodat zij veel plezier kunnen hebben en tegelijkertijd actiever kunnen zijn. Joel, een bewegingstherapeut, heeft verschillende spellen aangepast, waaronder airhockey, whack-a-mole, boksen en nog veel meer. De hartverwarmende video is viraal gegaan op sociale media, waarbij kijkers hun liefde uitten voor zo’n vriendelijke daad en de positieve resultaten die het duidelijk had voor de patiënten.

Bron & Beeld: YouTube

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten