Menu
in

Lang Leve de liefde deelnemer zorgt voor ophef wanneer hij aangeeft dat zijn date niet sexy gekleed mag uitgaan

Lang Leve de liefde deelnemer zorgt voor ophef wanneer hij aangeeft dat zijn date niet sexy gekleed mag uitgaan

Beeld: Instagram @langlevedeliefdenl

Een aflevering van het populaire Nederlandse datingprogramma ‘Lang Leve de Liefde’ heeft op sociale media flink wat stof doen opwaaien. De mannelijke kandidaat, Steven, sprak zijn voorkeur uit over hoe zijn potentiële partner zich zou moeten kleden tijdens uitgaan, met name dat ze niet te opvallend gekleed zou moeten gaan om aandacht te trekken. Velen uitten hun verontwaardiging hierover, met opmerkingen als “Dit is toch niet meer van deze tijd”.

Aflevering van Lang Leve de liefde

In deze aflevering van ‘Lang Leve de Liefde’ brachten Steven en Demi, twee onbekenden, 24 uur met elkaar door om te zien of er een vonk zou overspringen. Tijdens hun date kwam het onderwerp kledingvoorschriften ter sprake. Steven gaf aan zich ongemakkelijk te voelen wanneer zijn partner opvallende kleding draagt. Hij suggereerde dat vrouwen vaak zulke kleding dragen om aandacht te trekken. Demi daagde dit standpunt uit en probeerde duidelijk te maken dat vrouwen zich soms gewoon goed voelen in bepaalde outfits. Steven maakte vervolgens een vergelijking met een Tesla, wat leidde tot verdere discussie.

Uitspraken

De uitspraken van Steven hebben veel reacties opgeleverd op sociale media. Veel kijkers bekritiseerden zijn opvattingen. En merkten op dat vrouwen zich moeten kunnen kleden zoals ze willen zonder beoordeeld te worden. Sommigen brachten naar voren dat zijn opvattingen verouderd zijn en anderen vergeleken zijn uitspraken met het hebben van “rode vlaggen” in een relatie.

Toch waren er enkele die Stevens perspectief deelden, suggererend dat ze het niet prettig zouden vinden als hun partner te onthullende kleding zou dragen tijdens het uitgaan en dat sommigen überhaupt niet zouden daten met iemand die nog graag uitgaat in een relatie.

De episode heeft opnieuw het gesprek aangewakkerd over autonomie, persoonlijke vrijheid en de rol van kleding in moderne relaties. Het blijft een gevoelig onderwerp waarbij de balans tussen persoonlijke vrijheid en respect voor de wensen van een partner altijd een punt van discussie zal zijn.

Bron: Zita

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten