Menu
in

ISIS executeerde 250 vrouwen die weigerden seksslavin te zijn

ISIS, berucht om zijn wreedheid, heeft naar verluidt 250 meisjes in Noord-Irak geëxecuteerd, omdat zij weigerden seksslavinnen te worden volgens een mediaverslag. De meisjes hadden de opdracht gekregen tijdelijke huwelijken met de terroristen te aanvaarden en werden vermoord. Soms samen met hun families, wegens hun weigering seksslavinnen te zijn in de tweede grootste stad van Irak, Mosul.

Trouwen met terroristen

ISIS begon vrouwen uit Mosul te selecteren en dwong hen om met zijn terroristen te trouwen. Ze noemde het een tijdelijk huwelijk sinds het de controle over Mosul heeft overgenomen, en de vrouwen die weigerden zich aan deze praktijk te onderwerpen, zouden worden geëxecuteerd, zei de woordvoerder van de Koerdische Democratische Partij, Said Mamuzini. “Tot nu toe zijn minstens 250 meisjes door ISIS geëxecuteerd, omdat ze weigerden de praktijk van seksuele jihad te accepteren, en soms werden de families van de meisjes ook geëxecuteerd omdat ze weigerden zich te onderwerpen aan het verzoek van ISIS”, vertelde Mamuzini aan het in Londen gevestigde Koerdische persbureau. ‘Ahlul Bayt’. Een andere functionaris van de partij van de Patriottische Unie van Koerdistan (PUK), Ghayas Surchi, zei dat de mensenrechten op grote schaal worden geschonden in alle door IS bezette gebieden, met name de vrouwenrechten, aangezien ze worden gezien als handelswaar en geen keuze hebben bij het kiezen van hun echtgenoten. Surchi zei dat vrouwen in Mosul niet alleen naar buiten mogen en hun echtgenoten niet kunnen kiezen.

Executies

De executies volgen op een golf van soortgelijke moorden die in augustus plaatsvonden, waarbij 19 Mosul-vrouwen werden afgeslacht, omdat ze weigerden seks te hebben met ISIS-strijders volgens het rapport. In augustus 2014 werden tot 500 Yazidi-vrouwen en -meisjes ontvoerd en seksueel misbruikt door terroristen. In oktober werden naar verluidt meer dan 500 Yazidi-vrouwen en jonge meisjes ontvoerd door ISIS toen ze de Sinjar-regio in het noorden van Irak bestormden. ISIS nam de controle over Mosul in juni 2014 na de val van het Iraakse leger in de stad en heeft sindsdien zijn inwoners afgeslacht voor verschillende aanklachten om angst te zaaien. De toenmalige Amerikaanse president Barack Obama zei dat hij verwachtte dat Mosul “uiteindelijk” zou worden heroverd op ISIS.

Bron: ndtv

Beeld: YouTube

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten