Menu
in

Honderden mensen staan ​​uren in de rij om slechts één huurwoning te bekijken

Beeld: Twitter @TheConorfinn

Als meer bewijs van de verslechterende huisvestingscrisis in Ierland werden honderden mensen gefilmd terwijl ze in de rij stonden om slechts één huurwoning te bekijken. Hoewel het misschien lijkt op de ingang van een exclusieve club, laat de clip zien hoe ernstig het gebrek aan huisvesting is geworden.

Honderden mensen in de rij

Twitter-gebruiker Conor Finn uploadde aanvankelijk een foto van de wachtrij. Hij zei dat er meer dan 100 mensen kwamen opdagen in de hoop het huis te huren.

In de post die 16 augustus werd gedeeld, schreef hij: “Dit is waar een huisbezichtiging nu uit bestaat in Dublin. “Meer dan 100 mensen wachten in de rij voor een huurwoning.” Toen de zon begon onder te gaan, kwamen er nog meer mensen in groten getale opdagen. “Een uur later en ik heb de rij verlaten zonder echte beweging of kans om het huis vanavond te bekijken”, voegde hij eraan toe. “Mensen stonden nog steeds aan het einde van de rij toen ik wegging.”

Viraal

De berichten zijn sindsdien viraal gegaan, met tientallen mensen die hun schok uitten over de verwoestende omstandigheden. “Dat is zo verschrikkelijk voor al die mensen”, schreef er een. ‘Ik hoop dat je snel een geschikte plek vindt.’ Een ander zei: “Wat is het idee van nummer 115 in de rij? ‘Ik hoop dat niemand het voor mij neemt.’??

“Zelfs als ze loten, denk ik dat je een betere kans hebt om gewoon de straat op te gaan en bij mensen aan te kloppen met de vraag of je hun huis mag hebben.” Een derde voegde toe: “Dat is iemand die hebzuchtig is en hoopt dat als ze verder gaan, het aanbod voor huur boven de vraagprijs zal toenemen. Vreselijke manier om een ​​bezichtiging te doen.” De huisvestingscrisis in Ierland is blijven afnemen, met een huisvestingscampagnevoerder die deze onlangs beschreef als de ‘langste en ernstigste’ die het land ooit heeft gezien.

Bron: Ladbible

Beeld: Twitter @TheConorfinn

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten