Menu
in

Hij werd afgewezen door een dame omdat hij arm was en dit gebeurt er 10 jaar later

Een kort verhaaltje over een arme man en een rijke vrouw. Maar wie is er aan het einde van het verhaal nu écht rijk? Hij was jong. Zo’n 20 jaar jong. En hij was verliefd. Ontzettend verliefd. Verliefd op een dochter uit een rijke familie. Een meisje dat niet verliefd was op hem. Daar kwam hij op een pijnlijk moment achter toen hij haar mee uit vroeg.

“Nee, je salaris is te laag. Hoe kan je ooit voor me zorgen met zo’n inkomen? Wat jij verdient in een maand, geef ik per dag uit. Dus als je denkt dat ik ooit van je ga houden, kan je dat uit je hoofd zetten.”

Het hart van de jongen lag logischerwijs in stukken. Maar ondanks dat het meisje hem zo hard afwees, kon hij haar niet vergeten. Gek dat verliefdheid dat kan doen met een mens.

Zo’n 15 jaar later staat diezelfde man in een winkelcentrum wat door de ruit van een juwelier te turen. Dan ziet hij in de reflectie van de ruit haar staan. Hij herkent haar direct. Het is het meisje dat ooit zijn hart brak. En net op het moment dat hij wil wegkijken, roept ze zijn naam.

“Hoe is het met je? Ben je al getrouwd? Ik wel. Met een man die ruim twintigduizend euro per maand verdient. We hebben het zo goed. Wat doe jij eigenlijk nu?”

Weer voelt de man de scheurtjes in zijn hart. Maar nog voordat hij kan antwoorden, verschijnt achter de vrouw een tweede man. Haar man. De echtgenoot herkent het gezelschap van zijn vrouw direct.

“Goedemiddag meneer! Ik zie dat u mijn vrouw heeft ontmoet.”

“Goedemiddag meneer…?”

“Meneer de Vries, meneer. Het is een eer om u een keer in het echt te ontmoeten.”

De echtgenoot wendt zich tot zijn vrouw.

“Schat, ik wil je graag voorstellen aan mijn baas. Dat miljoenenproject waar ik momenteel aan werk? Dat is van hem.”

De mond van de vrouw slaat nog net niet door de vergeelde vloer van het winkelcentrum.

“Goed, meneer De Vries. Het was me een waar genoegen. Ik moet er vandoor want ik heb een afspraak.”

En hij neemt afscheid van het echtpaar. De vrouw, inmiddels bekomen van de schrik, stamelt tegen haar man:

“Was dat jouw baas?”

“Ja, hij is een echte selfmade man die van de bodem naar de top is geklommen. Maar het is nogal een triest geval. Het verhaal gaat dat vroeger, toen hij nog een arbeidersjongen was, zijn hart werd gebroken door een vrouw die vond dat hij te weinig verdiende. Vervolgens is hij zo hard gaan werken dat hij nu miljonair is. Maar al dat geld kon zijn gebroken hart niet lijmen. Daarom is hij nog steeds niet getrouwd. Hoe gelukkig was die vrouw geweest als ze hem niet had afgewezen, hè?”

Deel dit bericht als je ook vindt dat geld geen enkele rol moet spelen in de liefde! ”One day we’re broke, one day we’re rich forever together!”

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten