Menu
in

Geadopteerde ’tienerjongen’ bleek 33-jarige vrouw op de vlucht te zijn

geadopteerde

Beeld: Instagram @geadopteerde

Het idee van een geadopteerde 13-jarige die een 33-jarige volwassene blijkt te zijn die zich voordoet als kind lijkt misschien op een horrorfilm. Maar het is een bizar verhaal dat heel erg geworteld is in de werkelijkheid.

Orphan

Naast de gelijkenissen met de mysterieuze zaak van Natalia Grace Barnett klinkt de premisse misschien bekend in de oren van iedereen die Orphan heeft gezien, een psychologische horror uit 2009 met Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman, CCH Pounder en Jimmy Bennett in de hoofdrollen. Het volgt een getrouwd stel dat een jong meisje genaamd Esther adopteert uit een weeshuis, maar er later achter komt dat ze een volwassene is die zich voordoet als kind. De film is losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Barbora Skrlova, die de Noorse politie, leraren en kinderverzorgsters liet geloven dat ze een tienerjongen genaamd Adam was.

Geadopteerde ’tienerjongen’

Skrlova was eigenlijk een 33-jarige vrouw die op de vlucht was voor de politie die een kindermisbruikzaak in Tsjechië onderzocht. De zaak betrof een sekte die verdacht werd van het misbruiken van kinderen. De politie deed een inval in een huis in Brno en trof daar een misbruikte achtjarige jongen, twee volwassen vrouwen en een 13-jarig meisje aan. De tiener bleek Skrlova te zijn, die zich voordeed als een puber, die op de vlucht sloeg en naar Noorwegen vluchtte. Terwijl ze zich voordeed als een 13-jarige jongen, hadden de autoriteiten volgens Skrlova van 1 meter 75 haar borsten vastgebonden en haar hoofd kaalgeschoren.

Toen ‘Adam’ plotseling verdween uit een kindertehuis in Oslo, startte de politie een landelijke zoektocht naar het vermiste kind. Tips leidden uiteindelijk naar Skrlova in de Arctische stad Tromsoe. “Het bleek dat de zogenaamde vermiste tiener een 33-jarige vrouw was,” zei de Noorse politie. “Zelfs wij zijn er niet in geslaagd om te achterhalen wat er boven en onder is in deze zaak.” Ingjerd Eriksen, directeur van de Marienlyst school in Oslo waar Skrlova leerling was, zei tegen Dagbladet: “Terugkijkend kunnen we zeggen dat we ons afvroegen hoe ‘Adam’ zich gedroeg. “Maar dit is niet gemakkelijk om te weten. Kinderen op deze leeftijd zijn heel verschillend en kunnen mannelijk of vrouwelijk zijn.” De zaak wordt nog huiveringwekkender in de context van het onderzoek naar kindermisbruik waarvoor Skrlova op de vlucht was.

Bron: Ladbible

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten