Menu
in ,

Ernstig bedreigde orang-oetan gespot terwijl hij sigaret rookte in de dierentuin

Er is een schokkende video opgedoken waarop te zien is hoe een orang-oetan een sigaret opsteekt in het bijzijn van bezoekers van de dierentuin. Op de beelden, die werden opgenomen in de attractie in Ho Chi Minh City, vroeger bekend als Saigon, in Vietnam, is te zien hoe de mannelijke primaat de aangestoken sigaret vasthoudt zoals een menselijke roker dat zou doen.

Expert

Vervolgens neemt hij twee lange trekjes voordat hij de sigaret uitsteekt op een paar stenen, waardoor de mensen achter de camera in lachen uitbarsten. Het lijkt erop dat de orang-oetan een expert is in deze gewoonte, want hij controleert zelfs of de peuk goed uit is voordat hij hem weggooit. Een woordvoerder van de Saigon Zoo and Botanical Gardens beweert echter dat de orang-oetan geen sigaret had gekregen van het personeel, maar hem had gevonden nadat hij erin was gegooid door een gast. “Mensen gooien vaak dingen in de kooien van de dieren en de orang-oetan leert hoe deze voorwerpen te gebruiken door te zien hoe mensen ze gebruiken”, zeiden ze.

Viraal

Volgens hun verklaring hebben de bewakers niet de tijd om constant in de gaten te houden wat er gebeurt, maar toen de beelden eenmaal viraal waren gegaan, controleerden ze of er geen sigaretten meer in de kooi van de primaat en andere verblijven in de faciliteit lagen. Een plaatselijke krant meldde later dat veel mensen afval in de kooien van de dieren gooiden, ondanks waarschuwingen dat niet te doen. Talloze mensen hebben het incident online bekritiseerd, waarbij één schreef: “Arm ding opgesloten en het kopiëren van menselijke eigenschappen. Ik vind het niet grappig, ik vind het gewoon triest wat we deze duidelijk intelligente dieren aandoen.”

Bron: Unilad

Beeld: YouTube

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten