Menu
in

Dit zijn de beste tips om binnen enkele seconden van je verstopte neus af te komen

Beeld: Unsplash

Als we het hebben over een verstopte neus, moeten we best wel toegeven dat het heel irritant kan zijn. Je kan moeilijk in slaap vallen, omdat het niet kunnen ademen door je neus niet te doen is. Maar wat kan je allemaal doen tegen een verstopte neus?

Hulpmiddelen

Gelukkig zijn er heel veel hulpmiddelen die je kan gebruiken om weer vrij door je neus te ademen. En die delen we graag met je. Maar het is ook heel erg belangrijk dat je genoeg slaapt, gezond eet(met veel vitamine) en heel veel water drinkt om sneller beter te worden.

Beeld: Unsplash

1. Neusspray

Als je een verstopte neus hebt is het eerste waaraan je denkt een neusspray. Maar weet je dat er verschillende soorten neussprays zijn? Deze neussprays kan je gebruiken om weer lucht in je neus te krijgen:

– Neusspray met natriumchloride
Natriumchloride is hetzelfde als keukenzout. En deze spray zorgt ervoor dat het slijm in je neus wordt verdund. Je kan dus makkelijker uit je neus snuiten.

– Neusspray met xylometazoline
Deze neusspray is een medicijn. Deze is sterker dan de neusspray met zoutoplossing en werkt ook anders. De werkende stof xylometazoline vernauwt de bloedvaatjes in de slijmvliezen van de neus. Het vermindert dan de zwelling en kun je weer beter door je neus ademen. Maar je mag de spray maximaal 7 dagen gebruiken, omdat het een medicijn is. Als je het langer gebruikt, kan je neusslijmvlies beschadigen. En je kan dan continu een verstopte neus hebben.

2. Spoelen met zout

Verder kan je ook water met zout gebruiken om je neus vrij te maken van slijm. Je hebt namelijk keukenzout (natriumchloride) en warm water nodig. Om het in je neus te krijgen heb je een neusdouche of spuit van de apotheek nodig of je kan het gewoon doen met een kommetje.

Wat je allemaal moet doen:

– Doe één afgestreken theelepel keukenzout in een mok met 200ml lauwwarm kraanwater.
– Vul een kommetje voor de helft met de zoutoplossing.
– Druk één neusgat dicht en snuif de zoutoplossing door je neus op (tot het in je keel komt)
– Spuug de zoutoplossing uit via je mond.

3. Drink genoeg water

Het is vooral ook heel erg belangrijk om genoeg water te drinken als je neus verstopt is. Als je water drinkt verdunt het slijm in je neus, waardoor je er sneller van af bent. Je kan bijvoorbeeld ook groene thee en heet water met citroen drinken.

4. Vicks VapoRub

Je zult dit middeltje Vicks VapoRub vast wel nog kennen van vroeger: als je pijn in je keel had, of een griepje te pakken had, werd het namelijk op je borst gesmeerd. De ingrediënten menthol en eucalyptus helpen om je verstopte neus weer te openen. Enige wat je moet doen is jezelf insmeren met een flinke laag onder je neus en breath. voor het slapen gaan.

5. Een potje stomen

Wist je dat stomen ook helpt om de klachten van de verstopte holtes te verminderen? Ja, je hebt goed gelezen om vrij te kunnen ademen heb je namelijk een hete stoom nodig.

Bron: Cosmopolitan

Beeld: Unsplash

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten