Menu
in

Dit zijn 6 vriendschap “red flags” die je moet herkenen

Beeld: Unsplash

De meesten van ons zijn het er wel over eens dat we die ene vriend hebben altijd op onze zenuwen werkt, of dat we iemand kennen die giftig is en stress en druk in ons leven brengt, en toch blijven we met hem bevriend om de een of andere reden. Wanneer we echter geconfronteerd worden met een ongemakkelijk scenario, zijn “red flags” diegenen die een patroon vertonen dat gemakkelijk herkend en geïdentificeerd kan worden door anderen.

Red flags

Wij hebben een lijst met tips samengesteld om je te helpen bepalen of iemand van wie je dacht dat het een vriend was, giftig is. En we hebben 6 red flags in een vriendschap voor je waarvan je bewust moet zijn.

1. Het begrijpen van de twee kanten is bijna onbestaande.

Als je iemand kent die constant weg is als je hem nodig hebt en alleen verschijnt als hij jou nodig heeft, kan dat een waarschuwingsteken zijn. Het hebben van eenzijdige gevoelens of zorgen komt vaker voor dan je denkt, maar dit betekent niet dat iedereen die zo is een red flag is. Zolang die persoon zich niet bekommert om jouw behoeften, is het het beste om actie te ondernemen.

Beeld: Pexels

2. Zelfs grenzen konden hen niet tegenhouden.

Beeld: Pexels

We zijn ons er allemaal van bewust dat grenzen iets zijn dat individuen moeten respecteren, niet alleen vanwege een relatie, maar ook om aan anderen te laten zien dat je hun ruimtes erkent. Aan de andere kant, mensen die echt giftig zijn kennen geen privéruimtes. Als die persoon zich ervan bewust is dat hij of zij jou op de een of andere manier zal hinderen of schaden en het toch blijft doen, dan is hij of zij iemand die het in de eerste plaats niets kan schelen.

3. Het gaat allemaal om hen en alleen hen.

Beeld: Pexels

Mensen die symptomen vertonen staan voortdurend in de schijnwerpers. Ze laten alles om hen draaien en vertellen verhalen over hun leven, maar hoe zit het met jou? Deze mensen pesten zelfs mensen over hun leven en hoe ze dat zouden moeten leiden, ze maken opmerkingen over hun lichaam en levensstijl zonder rekening te houden met jouw gevoelens. Ze blijven je maar vertellen dat je dit en dat moet doen, dat je dit en dat moet eten, maar na een tijdje wordt het vermoeiend, want met hen praten is als het omgekeerde effect van koffie drinken, in die zin dat ze je vitaliteit wegnemen. Je voelt je niet alleen vreselijk over je pas gekochte handtas, juwelen of nieuwe levensstijl, maar je voelt je ook slecht en boos over jezelf.

4. Het is alsof je in een achtbaan zit, maar je zit vast op de bodem.

Beeld: Unsplash

Zoals eerder gezegd, deze ongevoelige persoon laat alles om hem draaien, zodat hij altijd aan de top van zijn kunnen staat. Aan de andere kant, je bent gestrand op de bodem, niet in staat om te bewegen. Soms passen mensen zich aan zodat de mensen om hen heen hen zullen accepteren, maar het kan moeilijk zijn om gewoon jezelf te zijn. Naarmate je meer met deze persoon omgaat, verslechtert je geestelijke en lichamelijke gezondheid; alles aan jou lijkt niet te kloppen als je bij hem in de buurt bent.

5. Jij bent hun persoonlijke dagboek.

Beeld: Pexels

Giftig zijn maakt geen onderscheid tussen mannen en vrouwen, sommige vriendschappen zijn divers, en het kan iedereen zijn. Dit zijn het soort mensen die je onderhouden als hun eigen persoonlijke dagboek, waarin ze praten over hun leven en problemen en klagen over jou of hen. Het kan zijn omdat je niet genoeg voor hen bent of niet naar hen luistert, maar één ding is zeker: alles aan jou is twijfelachtig in hun ogen.

6. Hun verantwoordelijkheid is niet echt de hunne.

Beeld: Pexels

Deze mensen verachten het om verantwoordelijkheid te nemen voor hun daden, tenzij ze op heterdaad betrapt worden, in welk geval ze je er waarschijnlijk wel uit zullen praten. Ze zullen alles doen om verantwoording te ontlopen, omdat ze geen zelfbewustzijn hebben en zich er dus niet van bewust zijn dat wat ze doen eigenlijk schadelijk is voor anderen. Als gevolg hiervan zal dit leiden tot een zeer ongezonde vriendschap met hen, en het is moeilijk als iemand hun fouten kan accepteren omdat je je voor hen blijft aanpassen totdat je er last van krijgt, wat allemaal in één klap kan neerkomen.

Bron: Brightside

Beeld: Pexels/ Unsplash

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten