Menu
in

Dit is de slechtste slaap positie voor je rug volgens experts

slaap positie

Een goede nachtrust kan het verschil betekenen tussen een goede of een slechte dag. Maar velen van ons worstelen met het vinden van de juiste slaap positie. Dit zijn volgens specialisten de beste 3 manieren om te slapen en rugklachten te voorkomen.

Overbelasting

Een goede nachtrust maakt een wereld van verschil. Toch weten veel mensen niet wat de beste slaap posities zijn en worden s’morgens met pijn en niet goed uitgerust wakker. De experts van Barefoot Rehab Clinic delen op social media gelukkig alle geheimen om blessures en overbelasting aan te pakken. Bij de kliniek in New Jersey zijn de doktoren gespecialiseerd in sportblessures en chronische pijn.

Een van de specialisten laat in het volgende filmpje zien wat de beste manieren zijn om te liggen en wat de slechte manier is wat zelfs voor nek en rugpijn kan zorgen. Dr. Joe legt uit dat het buikslapen onnodige druk op de nek van een persoon uitoefent. “We lopen niet rond met ons hoofd naar één kant gekanteld, dus stel je voor dat je zes tot acht uur per nacht zo slaapt, hoe zal je nek voelen?” zegt hij.

@barefootrehab This is your sign to close Tik Tok and get some rest (the correct way) 😡 #sleepposture #sleep #chronicpain #nj ♬ original sound – Barefootrehab

Permanente problemen

Andere slaap experts bevestigen dat op de buik liggen, inderdaad de slechtste houding van allemaal was, omdat het je nek onnodig belast en je rug extra belast. De houding zou zelfs permanente rug en nekproblemen kunnen opleveren omdat de onderrug naar binnen buigt en dit de ruggengraat uitrekt. Dit kan op den duur leiden tot kniepijn, ischias en krampen.

Of iedereen massaal nu de slaaphouding vanavond zal aanpassen is de grote vraag. In de comments geven velen aan dat op de rug liggen juist nu de moeilijkste positie is om in slaap te komen. Misschien toch nog een goed idee om de regen geluiden en kalmerende muziek erbij houden dus.

Bron: Unilad.com

Beeld: TikTok @barefootrehab

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten