Menu
in

Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag een glas honingwater drinkt

Van honing als geneesmiddel heb je ongetwijfeld wel al eens gehoord, maar weet je eigenlijk waar honing allemaal goed is? Als je elke dag een glas honingwater drinkt, zul je versteld staan van het resultaat!

Honing werd 3.000 jaar geleden al door de Egyptenaren als geneesmiddel gebruikt. Ze noemden het zelfs het “voedsel van de goden”. Ze gebruikten het zoete, stroperige goedje voor de behandeling van wonden en als laxerend middel. Ook de oude Grieken wisten honing zeer te waarderen. Zo zeer, dat ze zich verdiepten in de bijenteelt en dat zowaar de Griekse filosoof Aristoteles er als eerste een studie aan weet. Bovendien gebruikten de Grieken honingwater tijdens de Olympische Spelen als prestatiebevorderend middeltje. Tussen de verschillende disciplines door dronken de atleten het zoete water om sneller terug op krachten te komen en om hun uithoudingsvermogen te verbeteren.

Van deze 8 gezondheidsvoordelen geniet je als je dagelijks een glas honingwater drinkt:

1. Geen opgeblazen gevoel meer

In geval van buikpijn of een opgeblazen gevoel zorgt een glas honingwater voor de nodige verlichting. Het neutraliseert de gassen in de darmen en al na korte tijd zal je je kilo’s lichter voelen.

2. Het immuunsysteem versterken

Honing bezit een indrukwekkende eigenschap. Het is in staat om ons immuunsysteem te versterken. Bovendien zit het vol vitaminen, mineralen en enzymen. Volgens wetenschappelijke studies heeft honing zelfs een antibiotische werking. Het zogenaamde osmose effect zorgt ervoor dat bacteriën in het lichaam na contact met honing afgebroken worden. Het hoge suikergehalte onttrekt water uit de bacteriën waardoor ze simpelweg afsterven.

3. Ontgifting van het lichaam

Elke dag nemen we via ons voedsel, of door andere consumptiegoederen zoals alcohol, gifstoffen op die zich in onze organen, zoals darm en lever, afzetten. Een kuur met honingwater helpt om deze gifstoffen uit ons lichaam te verdrijven. Als je nog wat citroen aan het honingwater toevoegt, werkt het nog beter.

4. Schone of zuivere huid

Net zoals bij de ontgifting van het lichaam werkt honing ook positief op de textuur van onze huid en zorgt het dankzij zijn antibacteriële eigenschappen voor een schone en gezonde huid. Aansluitend bij het drinken van honingwater zou je ook nog een gezichtsmasker van honing kunnen toepassen.

5. Afvallen

Het eerste waar je bij honing wellicht aan denkt, is het hoge suikergehalte. Ja, er zit suiker in honing, maar deze suiker is in niets te vergelijken met zijn industriële tegenhanger. De hoofdbestanddelen zijn fructose en glucose, maar de honing bevat nog andere natuurlijke suikers, afhankelijk van de soort honing. Deze natuurlijke suikers dragen ertoe bij dat onze eetlust en onze drang naar snoep zal verminderen. Het verlangen van het lichaam naar suiker wordt door de honing gestild. Maar opgelet! Ook honing moet met mate geconsumeerd worden aangezien het ook niet weinig calorieën bevat!

6. Tegen nekpijn

Warm honingwater helpt ook tegen nekpijn, want door zijn antibiotische werking bestrijdt honing infecties van de luchtwegen en verzacht het hoesten.

7. Lagere cholesterol

Honing is door zijn rijkdom aan antioxidanten in staat om de cholesterol te verlagen en om de afzetting daarvan tegen de vaatwanden te verminderen. Vooral de donkere honingsoorten kunnen het risico op aderverkalking beperken.

Probeer het zelf uit! Elke dag een tas of glas warm honingwater versterkt het immuunsysteem, verzacht buik- en nekpijn, ondersteunt je dieet, ontgift je lichaam, helpt je een mooie huid te krijgen en beschermt je hart en vaten tegen verkalking.

DEEL deze 7 wonderen van honing met je vrienden en toon hen hoe ze hun gezondheid met een glas honingwater per dag kunnen verbeteren!

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten