Menu
in

Deze tiener is één van de meest zeldzame mensen ter wereld

Peyton is een pittige tiener van 14, en één van de 6 mensen ter wereld met haar diagnose. Toch voelt zij zich een normale tiener die soms wisselende buien heeft, en van chillen houdt.

Zeldzame aandoening

Het Syndroom van Antley- Bixler syndroom is een zeer zeldzame aandoening, die onder andere voor een aantal typische uiterlijke kenmerken zorgt. Kinderen met de aandoening vertonen vaak een groot, bol voorhoofd, een platte neus, hazenlip en kromme dijbenen. Ook zorgt het voor een tal van andere complicaties, waardoor baby’s vroeg overlijden aan problemen met bijvoorbeeld de luchtwegen.

Toen Peyton 2 jaar was, kwam het gezin erachter dat zij doofstom was, en besloten zij naar een gemeenschap te verhuizen waar uitsluitend doven woonden. Peyton communiceert in gebarentaal en het was dan ook onvermijdelijk dat de rest van het gezin dit al snel moest leren.

Dit vooral het volgens de moeder van Peyton belangrijk is dat Peyton net als haar broer en zusjes vrij kan communiceren met de anderen in het gezin. Peyton zelf vind het leuk als mensen hun best doen om gebarentaal te leren om met haar te kunne praten. De woorden “vriend” en “liefde” zijn voor haar de belangrijkste om te leren als men met doven wilt communiceren.

Afbeelding: YouTube

Familieband

De band tussen Peyton en haar moeder is niet anders dan van de doorsnee tiener.” Ze zegt me dat ik op moet ruimen en mijn spullen naar boven moet brengen” zegt Peyton, ook zou haar moeder klagen dat ze teveel op haar telefoon bezig is. Over haar jongere zus Bella, zegt Peyton dat deze haar vaak plaagt, maar zij daarentegen ook een goede band hebben. Ze oefenen samen dansjes en Bella leert haar nieuwe dingen. Bella vind het vooral leuk, dat de familie dankzij Peyton haar handicap niet in de rij hoeven te staan bij pretparken.

Natuurlijk zijn er ook minder leuke momenten. Vooral de momenten waar Peyton gepest of aangestaard wordt zijn moeilijk voor het gezin. Haar oudere broer zorgt er voor dat Peyton zich veilig en beschermd voelt, alhoewel hij zelf aangeeft dat zijn zusje het bloed onder zijn nagels weet weg te halen door hem vaak te pesten. Kenzie het de jongste van het gezin, zegt dat het beste van een zus hebben is, dat Peyton er altijd voor haar is, ook op de dagen dat zij het niet gemakkelijk heeft.

Bron & Beeld: YouTube @Special Books by Special Kids

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten