Menu
in

Deze geldautomaat zet foto en banksaldo van mensen op leaderboard zodat iedereen het kan zien

Beeld: Twitter @OfficialJoelF

Als we naar de geldautomaat gaan, verwachten we meestal een beetje privacy bij het opnemen van geld of bij het controleren hoeveel we daar hebben. Voor mensen die misschien nog niet zijn overgestapt op online bankieren, blijft het een belangrijk onderdeel van het beheer van hun financiën. Deze geldautomaat in de VS heeft voor controverse gezorgd, omdat hij heel anders is dan de typische geldautomaat in de winkelstraat.

Geldautomaat zet foto en banksaldo op leaderboard

Deze geldautomaat in Art Basel in Miami maakt een foto van u zodra u uw betaal- of kredietkaart invoert, en plaatst die op een scherm boven de automaat. Maar dit scherm is eigenlijk een klassement dat iedereen weergeeft die de automaat gebruikt. Het rangschikt mensen op hoeveel geld ze op hun bankrekening hebben staan en laat iedereen die langsloopt zien hoeveel er op staat.

In beelden die content creator Joel Franco (@OfficialJoelF) op Twitter plaatste, toont hij enkele mensen op het leaderboard en hoe gezond of niet hun banksaldo eruit ziet. Toen hij op Art Basel was, had de persoon met het meeste geld op zijn bankrekening maar liefst 2,9 miljoen dollar (2,3 miljoen pond), met de mensen in het midden tussen de 10k en 20k dollar.

Helemaal geen geld op bankrekening

Joel zei zelfs dat er een paar mensen aan de andere kant van het leaderboard $ 0 op hun bankrekening hadden staan. De maker van de inhoud benadrukt hoe populair de geldautomaat is. Wat nogal vreemd is om te zeggen over een geldautomaat, maar hier zijn we dan. Dit wordt benadrukt door de hoeveelheid mensen die bij de automaat staan in Joels video.

In een thread op Twitter, en volledig op zijn YouTube-kanaal, zie je mensen echt aarzelen om de geldautomaat te gebruiken, met velen die achterover leunen en ernaar staren. Maar één man trotseert het en besluit de geldautomaat te benaderen en zijn gegevens in te voeren. Joel filmt de man die zijn gegevens invoert en zijn reactie, terwijl hij vol spanning wacht op zijn plaats op het klassement. De geldautomaat is eerlijk gezegd niet eerder vertoond, want hij maakt toilet spoel geluiden terwijl hij op het resultaat wacht. En het resultaat wordt dan onthuld, waarbij iedereen ontdekt dat hij 40.000 dollar op zijn bankrekening heeft staan.

Bron: Ladbible

Beeld: Twitter @OfficialJoelF

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten