Menu
in

Bruid en bruidegom zeggen dat ze ‘dood van binnen’ zijn nadat meer dan 100 mensen stierven op hun bruiloft

Bruid en bruidegom zeggen dat ze 'dood van binnen' zijn nadat meer dan 100 mensen stierven op hun bruiloft

Beeld: YouTube @Skynews

Een echtpaar heeft toegegeven dat ze zich ‘dood van binnen’ voelen nadat een brand op hun bruiloft resulteerde in de dood van 100 gasten.

Dood van binnen

Een groot aantal vrienden en familie van het bruidspaar kwam om het leven nadat de brand de trouwlocatie in de Irakese provincie Nineveh verwoestte. Haneen en Ravan hadden van hun grote dag moeten genieten, maar aan het eind van de dag hadden ze zoveel dierbaren verloren. De 18-jarige Haneen verloor haar moeder en broer onder 10 familieleden, terwijl haar 27-jarige man Revan in totaal 15 familieleden verloor tijdens het inferno in een trouwzaal in Qaracosh, vlakbij de stad Mosul, op dinsdag. Op een dag die hun gelukkigste dag ooit had moeten worden, en het begin van hun getrouwde leven samen, zei Revan: “Van binnen zijn we dood. We zijn verdoofd. We zijn dood van binnen.”

Zijn vrouw zei dat ze ‘niet kon praten’ na het tragische incident waardoor haar vader op de intensive care in het ziekenhuis belandde, voegde Revan eraan toe. Over de oorzaak van de brand, die volgens geruchten aangestoken zou zijn door binnenvuurwerk, zei Revan dat het in het plafond van het gebouw begonnen zou kunnen zijn. In gesprek met Sky News zei hij: “Het zou kortsluiting kunnen zijn, ik weet het niet. “Maar de brand begon in het plafond. “We voelden de hitte… Toen ik het geknetter hoorde, keek ik naar het plafond. “Toen begon het plafond, dat helemaal van nylon was, te smelten. Het duurde maar een paar seconden.” Hij herinnerde zich hoe de stroom uitviel vlak voor hun eerste dans, waarna hij vlammen in het plafond zag toen de lichten weer aangingen.

Kersverse vrouw

De echtgenoot vertelde hoe hij zijn kersverse vrouw moest redden door haar in veiligheid te slepen toen ze zelf niet kon ontsnappen vanwege haar lange trouwjurk. “Ik bleef haar sleuren en proberen haar uit de keukeningang te krijgen. Terwijl mensen vluchtten, werd ze vertrapt,” zei hij. “Haar benen zijn gewond. “Onze familieleden, vrienden en geliefden zijn allemaal weg. Tantes, ooms, moeders, broers en zussen en neven kwamen om bij de afschuwelijke brand en nu wacht het echtpaar gespannen af of Haneen’s vader de brand zal overleven. In een gesprek met de lokale media zei het stel dat hun geluk ‘verwoest’ was en dat ze nu niet meer in hun geboorteplaats zullen kunnen wonen als gevolg van het trauma dat ze hebben ervaren.

Jamil al-Jamil, een vriend van het stel, zei: “De verpletterende klap van het verlies van zoveel familieleden weegt veel zwaarder dan de ‘kleine brandwonden’ die ze opliepen in de brand.”De bruid verloor haar hele familie – drie broers, al haar ooms en haar jonge neefjes en nichtjes. “De bruidegom verloor zijn moeder. Autoriteiten hebben sindsdien gezegd dat brandbare bouwmaterialen hebben bijgedragen aan de ramp. De nasleep van de brand was chaotisch, met tegenstrijdige dodentellingen door verschillende autoriteiten en personeel dat werd vastgehouden op de trouwlocatie terwijl veiligheidsbeambten een onderzoek instelden. Tot nu toe is er nog geen officiële verklaring voor de brand, hoewel een tv-zender een video heeft laten zien van vuurwerk dat uit de vloer omhoog schiet en een kroonluchter in brand steekt.

Bron: Ladbible

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten