Menu
in

Broer beklimt geblinddoekt Thaise berg: wil erachter komen wat zijn blinde zus elke dag meemaakt!

Beeld: YouTube @SWNS

Een toegewijde broer beklom geblinddoekt een berg tijdens een driedaagse uitdaging om erachter te komen waar zijn ongelooflijke blinde zus elke dag mee te maken krijgt.

Geblinddoekt een berg beklimmen

De dappere Ed Smith, 21 jaar, zei dat het “heel bijzonder” was om in de voetsporen te treden van zijn blind geboren zusje Harriet Smith, 31 jaar. Maar gaf toe dat de huiveringwekkende prestatie soms angstaanjagend was. De student begon aan het 72 uur durende avontuur met zijn vriendin Eimear Pickstone, 21, die hem vorige maand hielp met het doorkruisen van verregende hellingen en bruisende steden in Thailand. En tijdens hun epische reis waren zijn ogen zelfs bedekt toen Pickstone hun pick-up truck per ongeluk van de weg reed, waardoor hij vreesde voor zijn leven.

Ed Smith zei dat hij voor de liefdadigheidsstunt in Zuidoost-Azië had gekozen die tot nu toe meer dan 4.125 dollar heeft opgebracht, om zichzelf uit te dagen in een niet-Engels sprekend land. En toen hij drie dagen later eindelijk zijn blinddoek afdeed, zei hij dat het eerst voelde alsof hij “aan de drugs” was, voordat hij met een enorm gevoel van opluchting achterbleef. Hij zei: “Het was heel vreemd toen ik eindelijk de blinddoek afdeed, bijna een hallucinatie-ervaring. Het was alsof ik aan de drugs was, maar daarna was ik helemaal in de wolken.

Heel veel kracht

“Toen Eimear de auto op de weg crashte, was dat waarschijnlijk het angstaanjagendste wat me ooit is overkomen. “Maar mijn zus gaf me veel kracht, wetende dat wat ik deed slechts een druppel was op een gloeiende plaat van het leven dat zij voor zichzelf heeft opgebouwd in een wereld die niet toegankelijk is voor mensen zonder gezichtsvermogen.”

“Ze stond vooraan bij alles wat ik deed. Het was heel bijzonder om mijn draai te vinden in haar wereld.” Smith, begon zijn Challenge op 11 juli, in de buurt van de stad Kanchanaburi, in het westen van Thailand. Vervolgens ging hij naar de hoofdstad Bangkok voordat hij een slaaptrein nam naar de noordelijke stad Chang Mai en op zijn laatste dag, 14 juli, de berg Doi Suthep beklom. Maar de filosofiestudent van de universiteit van Cambridge legde uit dat hij eigenlijk een hele week geblinddoekt had willen doorbrengen voordat zijn vriendin hem ompraatte. Smith zei: “De belangrijkste reden om het in het buitenland te doen is dat het een grotere uitdaging is. “Ik wilde mezelf zo hard mogelijk pushen, en ik dacht erover om het een week te doen. Maar Eimear heeft me omgepraat.”

Bron: Zenger News

Beeld: YouTube @SWNS

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten