Menu
in

“Bezorger geeft voorkeur aan bestellingen met hoge fooien: “Ik verdien meer en werk minder””

hoge fooien

Beeld: Pexels

Dankzij technologische ontwikkelingen is het dagelijks leven aanzienlijk vereenvoudigd. Elektronische apparaten en diverse apps hebben zelfs de mogelijkheid gecreëerd om maaltijden thuis te laten bezorgen zonder dat je je hoeft te verplaatsen. Deze trend heeft geleid tot een groeiend aantal bezorgers, wat een uitdagende klus met zich meebrengt, aangezien ze dagelijks tientallen kilometers moeten afleggen. Daarbij komt nog dat de vergoeding vaak te laag is, waardoor fooien de enige manier zijn om meer te verdienen.

Hoge fooien

Een bezorger heeft besloten om alleen bestellingen te accepteren waarbij hij hoge fooien kan verwachten zodat hij meer kan verdienen door aanzienlijk minder te werken. Laten we eens kijken naar zijn strategie. Jack is een 22-jarige jongeman uit Philadelphia (Pennsylvania, Verenigde Staten) die werkt als bezorger voor maaltijdbezorgingsdiensten zoals DoorDash en Uber Eats. Hij heeft ervoor gekozen om zijn werkwijze te delen met anderen, met name om uit te leggen hoe hij meer kan verdienen door minder te werken. Met behulp van deze apps kan Jack al zien hoeveel extra vergoeding hij ontvangt, dus voordat hij een bestelling accepteert, evalueert hij de afstand, de kosten van de bestelling en de verwachte fooi.

Beeld: Pexels

Gemiddelde uitbetaling

De gemiddelde uitbetaling voor Jack ligt tussen de $2 en $2,50 (€1,80 tot €2,30), hoewel sommige betalingen kunnen oplopen tot $4,50 (€4). Volgens de bezorger betekent een laag geprijsd bezorgverzoek dat de klant geen fooi heeft gegeven. Hoewel het voor de klant mogelijk is om na de levering alsnog een fooi te geven, heeft Jack besloten het lot niet te tarten en meteen te weten of hij extra geld zal ontvangen: “Ik ben niet geïnteresseerd om achteraf te ontdekken of ik mijn tijd heb verspild of niet, ik wil meteen iets extra’s verdienen.”

“Ik vind dat mensen een fooi moeten geven voor de uitstekende service die wordt geboden. Om meer geld te verdienen, heb ik ervoor gekozen om deze houding aan te nemen. Op deze manier kan ik 10 uur per week werken en toch een fatsoenlijk inkomen verdienen. Daarom accepteer ik alleen bestellingen met royale fooien en wijs ik ongeveer 75% van de verzoeken af. Je moet simpelweg weten welke bestellingen je moet accepteren.”

Bron: Curioctopus

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten