Menu
in

5 mensen die zich ziek meldden op werk, maar buiten werden gezien door hun collega’s

Medewerkers wiens afmelding op het werk in twijfel zijn getrokken

Beeld: Pexels

Uit een klein onderzoek, die onder 2000 Amerikaanse werknemers is gedaan, is gebleken dat maar liefst 52% van de groep de reden “ziek” misbruiken voor een afmelding op het werk. Dat is tenminste wat je zou denken op het moment dat je je collega in het openbaar ziet, terwijl die zich zojuist ziek heeft afgemeld. Maar soms ligt de realiteit anders dan we denken.

1. Fast Food Eigenaar

Niets is zo bizar als een Fast Food eigenaar de tijd neemt om zich persoonlijk te gaan oriënteren bij een uitvaartplechtigheid. Dit deed hij om zeker van te zijn dat een verlof van 2 weken door een sterfgeval, bij een van zijn werknemer, daadwerkelijk op waarheid berust. Resultaat: Hij zag zijn werknemer inderdaad bij de uitvaart….belachelijk!

2. Oncollegiaal

Een medewerker die zoveel te verduren had, moest met verschillende zaken op orde stellen. Een van de aspecten was de baby van de medewerker die met hartafwijking was geboren en in de nasleep hiervan de partner van de medewerker die het gezin had verlaten. Verder moest het huis waarin ze bleven verkocht worden. Tijdens het inpakken nam ze een paar foto’s van het geheel en deelde deze op facebook. Door dit alles meldde de medewerker zich ziek op het werk om bij te komen. Wat er daarna zou gebeuren is een ondoordachte actie van een collega die naar de baas toesnelde om de foto’s, die op facebook te zien waren, te wijzen. Van je collega’s moet je het soms hebben!

Beeld: Pexels

3. Afmelding om te gamen

Eens was er een nieuwe video game die uitkwam. Een medewerker wilde dit zo graag spelen en vroeg zijn baas of hij een dagje vrij mag nemen. De baas reageerde instemmend op zijn verzoek. Een andere collega vond het nodig om de baas te vertellen dat de vrije dag alleen was om te gamen. Toen de baas dit hoorde, riep hij de medewerker in kwestie om dit te verklaren. Hij zei: “Kan je nog heugen toen ik je vroeg om een dagje vrij en je zei dat het geen probleem was?”

4. Afmelding vanwege herdenkingsdienst

Ik was ooit manager bij een McDonald’s. Een medewerker had verlof aangevraagd vanwege de herdenkingsdienst van haar grootvader. Ik heb het uiteraard toegestaan. De winkeleigenaar was boos omdat het toevallig op een van de drukste dagen van het jaar viel. Hij was ervan overtuigd dat ze het daarom af wilde, niet omdat haar grootvader net was overleden. Haar volgende geplande dienst stormt ze binnen en levert haar 2 weken bericht helemaal pissig in. Ik vraag haar wat er aan de hand is en ze zei dat de eigenaresse midden in de herdenkingsdienst was komen opdagen en door de gangpaden van de kerk was gelopen tot hij zeker wist dat hij haar zag. Daarna vertrokken zonder een woord te zeggen. Kort daarna heb ik mijn aanmaning ingeleverd.

5. Ziekteverlof vanwege stressproblemen

Had een collega wiens kind werd geboren met een hartprobleem en wiens partner hen in de onmiddellijke nasleep van de geboorte verliet, wat op zijn beurt de verkoop van het huis noodzakelijk maakte dat ze samen hadden gekocht. Om redenen die begrijpelijk zijn voor iedereen die geen volslagen [friggin] [prik] is, nam deze collega wat ziekteverlof op vanwege psychische / stressproblemen. Een andere collega zag ze op FB posten over het inpakken van hun oude huis ter voorbereiding op de verhuizing. Collega ging er naar onze manager RENNEND over, “ze zouden ziek zijn, ze posten op FB, ze kijken naar huizen” blahblahblah. Ik heb nog nooit zo’n onmiddellijke afkeer van een mens bedacht

Bron: Boredpanda

Beeld: Pexels

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten