UPDATE: Geruchten blijken onjuist te zijn, dit heeft de advocaat van Willem Holleeder zojuist bevestigd!

Diverse nieuwssites vermelden dan Willem Holleeder zelfmoord zou hebben gepleegd in de gevangenis in Vught. Het is al het vijfde geval van suïcide in Vught dit jaar.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft het bericht nog niet bevestigd.

Volgens een betrouwbare bron zou het overlijden worden onderzocht door politie, justitie en de gevangenisleiding. Het ministerie van Justitie laat daarnaast onderzoeken of er een verband bestaat tussen de vijf zelfmoordgevallen in Vught.

Dat laatste gebeurt uit zorgvuldigheidsoverwegingen; tot nog toe is er volgens een woordvoerder van het ministerie geen enkel signaal dát er een verband is tussen de vijf suïcides.

Vught is één van de vijf gevangenissen in Nederland met een psychiatrische afdeling, waar gevangenen zitten die niet in een normale gevangenis kunnen verblijven.

Afgelopen juli beroofde de Vughtse gevangene Fred B. zichzelf al van het leven. Hij zat vast wegens de moord op zijn ex-schoonouders in Middelburg.

In 2011 overleden in totaal 39 personen in Nederlandse gevangenissen. Elk sterfgeval wordt onderzocht en gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Meer informatie volgt!