Deze taart is echt een hemels genot. Hoewel het strikt genomen eerder een soufflé of een biscuit is. Maar iets licht, luchtig en heerlijk als dit verdient de koningstitel onder de taarten. En het beste is dat je maar drie dingen nodig hebt. Op de volgende pagina laten we je zien hoe je deze lekkernij klaarmaakt!

Wat heb je nodig:

3 eieren
120 g witte chocolade (melkchocolade is uiteraard ook mogelijk)
120 g roomkaas

En dit is het recept:

Breek of snij de chocolade in kleine stukjes en leg ze in een mengkom.
japanse-taart-1

Laat de chocolade zachtjes smelten in een waterbadje.
japanse-taart-2

Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eiwit vervolgens stevig op. Tip: Een snufje zout doet de truc altijd.
japanse-taart-3

Meng de gesmolten chocolade nu met de roomkaas. Alles zachtjes op kamertemperatuur onder elkaar mengen.
japanse-taart-4

Voeg dan de drie eierdooiers toe …
japanse-taart-5

…en geleidelijk het eiwit erbij laten lopen.
japanse-taart-6

Uit bakpapier maak je ze je eigen bakvorm. Creëer een staafvormige bakvorm met een diameter van 20 centimeter en een rand met een hoogte van 15 cm. Plaats dit in een ronde ovenschaal.
japanse-taart-7

Giet vervolgens de deeg erin en verdeel gelijkmatig.
japanse-taart-8

Heel belangrijk: Plaats de bakvorm op een bakplaat en giet ongeveer een kwart liter kokend water op de plaat.
japanse-taart-9

Plaats het geheel vervolgens 15 minuten in een tot 170 graden voorverwarmde oven. Daarna laat je de temperatuur zakken tot 160 graden en laat je het nog eens 15 minuten bakken. Schakel dan de oven uit en gebruik de restwarmte om de taart nog eens 15 minuten te laten na bakken.
japanse-taart-10

Nu is de taart met slechts drie ingrediënten helemaal klaar. Laat de taart voldoende afkoelen vooraleer aan te vallen!
japanse-taart

Hieronder kan je de instructies nog eens in videovorm bekijken. Het was nog nooit zo eenvoudige om een lekkere taart te maken. Geen enkel spoor van zware boterroom of verschillende lagen deeg. De smaak is letterlijk om van te smelten. Probeer deze luchtige droom zelfs eens uit! DEEL dit overheerlijke recept met je vrienden en familie op Facebook en vergeet hen vooral niet uit te nodigen om te proeven!

Het filmpje hieronder laat het nog even zien hoe het moet: